22/05/2024

Ontdek en geniet van smaakvolle pop/rock met Battaclan

Ken je Battaclan reeds? Deze pop-rock band werd ongeveer 4 jaar geleden opgericht op initiatief van leadzanger Simon Batta. Samen met drummer Toon Janssen, basgitarist Kim B. en de gitaristen Luc De Haes en Geert Verheyen, beschikt de band over heel wat rockervaring. De groep bracht reeds een tiental eigen nummers uit waaronder ‘Kom naar Huis’ en ‘Blijf je dan bij mij’ en brengt Nederlandstalige rock in een verfrissend, modern jasje.

“We hebben onze band net voor corona opgericht”, zegt drummer Toon Janssen. “We moesten ons dan beperken tot repeteren en schrijven. We verzorgden daarna, zodra het weer mocht, verschillende liveshows in de provincie Antwerpen. Ondertussen zijn we klaar voor de volgende stap: Er staan meer optredens op de planning en het is zeker de moeite om te komen kijken. Het is de ambitie van Battaclan om de nieuwe rockervaring van de Nederlandstalige muziek te worden en een breed gamma aan catchy nummers te brengen die je zo van je sokken blazen!”

Vernieuwde, vijfkoppige band van formaat

“Wie ons kent van de start, zal merken dat onze band er een beetje anders uit. Twee originele leden zijn gestopt en we hebben vorig jaar onze nieuwe bassist ingelijfd, dus nu gaan we verder als vijfkoppige band.” Simon Batta is de bezieler van en drijvende kracht achter Battaclan. Hij is zanger, gitarist en songwriter in de groep. Hij was lid van de Boysband 4-ever, waarmee hij nationaal en internationaal succes kende. Kim B speelt al sinds 1994 basgitaar in verschillende pop, funk, rock, soul en coverbands waarmee hij op binnen- en buitenlandse podia heeft gestaan. Hij werd in 2022 gecontacteerd om zich bij Battaclan te voegen als hun nieuwe bassist. Luc De Haes is bij Battaclan zowel als gitarist en als songwriter actief en staat inmiddels bekend om zijn magistrale gitaarriffs. Toon Janssen is de drummer van het vijftal. Hij heeft al veel ervaring opgedaan bij tal van rock-coverbands. Bij Battaclan vormt Toon de basis van een stevige en strakke ritmesectie en is zijn expertise onmisbaar bij de geluidstechnische aspecten van de groep. Tot slot is er Geert Verheyen, ook gitarist en singer-songwriter. Hij is al 30 jaar actief in tal van bands. Ook met Crumb en de Kreunaers maakt hij al jarenlang de Vlaamse podia onveilig. Aan ervaring geen gebrek bij Battaclan.

“We brengen voornamelijk onze eigen nummers. ‘Kom naar huis’ is een beetje de vreemde eend in de bijt, omdat dit nu een vertaling is van het Italiaanse nummer Torna a casa van Måneskin, maar we vonden dit nu eenmaal een heel mooi nummer. Battaclan moet je best live ervaren! Een stevige sound gedragen door een vijfkoppige band met gezamenlijk meer dan 100 jaar podiumervaring zorgt voor een onvergetelijke show van formaat!” aldus Toon.

Op zondag 26 mei kan je GRATIS komen genieten van Battaclan vanaf +/- 18u30 in de Duck Race feesttent, breng je vrienden, familie en collega's mee en samen maken we er een feestje van, ter ere van ons jubileum, ten voordele van onze goede doelen.

contacteer ons

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van ster.

    Wedstrijdvoorwaarden
    Alle informatie op deze website is louter illustratief en onder voorbehoud van (typ)fouten en wijzigingen - Rotary Lier vzw
    shopping-cartenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram