08/05/2024

Maak kennis met het Nederlandse popduo Lies & Saar op de Duck Race

Na hun officiële debuutsingle ‘Lieveling’, een nummer dat ze schreven naar aanleiding van het overlijden van de oma van Lies, verscheen recent de nieuwe Nederlandstalige popsong ‘Gister’ van het duo Lies & Saar. De song is de voorbode van hun debuut-EP ‘Lieveling’, die laat dit jaar wordt uitgebracht door Lisa Schenk, een studente aan het Conservatorium van Antwerpen, en haar hartsvriendin Sarah van Heuven. Het zelfgeschreven ‘Gister’ van Lies & Saar verscheen op hun eigen label, maar werd mede geproduceerd door Jaap Kwakman (3JS) en gemixt door Sander van der Heide.


Lieveling
Met bijna 20.000 Spotify-streams, optredens bij Radio2-dj’s Peter Van de Veire en Kim Debrie (Radio2), Silvan Stoet (Radio 10), en een uitgebreide sessie van 4 liedjes bij Radio 1-dj’s Dijkstra en Evenblij op Paaszondag, hebben Lies & Saar met ‘Lieveling’ een succesvol debuut gemaakt. “De vele hartverwarmende reacties die we kregen, voelden als een warm deken,” zegt Lies. “We schreven het
afscheidsliedje voor mijn oma aan de keukentafel in haar huis. Ook al is het persoonlijk voor ons, de pijn, het verdriet en het gemis die we in het nummer beschrijven, zijn universeel en herkenbaar voor iedereen.”


Gister
In afwachting van hun debuut-EP ‘Lieveling’, die later dit jaar verschijnt en bestaat uit vijf liedjes waarin Lies & Saar hun diepste zielenroerselen blootleggen, verscheen de nieuwe single ‘Gister’. “Deze opbouwende, Nederlandstalige popsong gaat over de onzekerheid waarmee je als jongvolwassene wordt geconfronteerd, omdat er zoveel beslissingen zijn die je moet nemen, waardoor je soms twijfelt: Moet ik linksaf of toch eerder naar rechts? Bind ik me aan iemand of laat ik het los, omdat ik er nog niet klaar voor ben? Over dat soort levensvragen en gedachten gaat dit liedje,” zegt Saar, die opnieuw samen met Lies de tekst schreef. De twee twintigers lieten zich deze keer begeleiden door Jaap Kwakman van 3JS, die het nummer mede produceerde. Ook Sander van der Heide zorgde voor een sterke mix, waardoor ‘Gister’ een krachtige, Nederlandstalige popsong werd. Na afloop van de Duck Race kan Lier exclusief kennismaken met Lies & Saar tijdens een akoestisch optreden dat het duo geeft. Een primeur, want het is de eerste keer dat de sympathieke dames naast ‘Gister’ en ‘Lieveling’ nog wat nieuw werk spelen in Vlaanderen.


Gister’ van Lies & Saar verscheen op hun eigen muzieklabel en is digitaal beschikbaar.

Volg Saar & Lies ook via facebook, klik hier... tot op de Duck Race !

contacteer ons

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van vlag.

    Wedstrijdvoorwaarden
    shopping-cartenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram